Ministrul Agriculturii: România va consemna în 2022 cea mai scăzută producție de porumb din ultimii 15 ani, din cauza secetei.

“Până la această dată, producţia medie este de 3 tone la hectar, ceea ce înseamnă mult sub media anilor normali în România, când la această cultură se obţineau între 5 şi 6 tone la hectar. Este cea mai afectată cultură din cauza secetei”, a declarat Petre Daea pentru Agerpres.

Acesta a adăugat că producţia obţinută va fi destulă și pentru export, însă nu a precizat cantitatea totală de porumb obținută până acum pe 2022. “Vă pot spune în procente: este mai mică cu 40%-50% decât în anii precedenţi. Este cea mai mică producţie de porumb care s-a obţinut din 2007. (…) Iată, schimbările climatice sunt o realitate, motiv pentru care căutăm şi soluţii în direcţia aceasta pentru a susţine fermierii români”, a mai declarat ministrul. 

Acesta a mai spus, referitor la producţia de seminţe de floarea-soarelui, că a fost obţinută o cantitate de peste două milioane de tone, dublu faţă de necesarul de consum al României.

Foto:  Vesilvio | Dreamstime.com

Folosim cookies