“Până la această dată, producţia medie este de 3 tone la hectar, ceea ce înseamnă mult sub media anilor normali în România, când la această cultură se obţineau între 5 şi 6 tone la hectar. Este cea mai afectată cultură din cauza secetei”, a declarat Petre Daea pentru Agerpres.

Acesta a adăugat că producţia obţinută va fi destulă și pentru export, însă nu a precizat cantitatea totală de porumb obținută până acum pe 2022. “Vă pot spune în procente: este mai mică cu 40%-50% decât în anii precedenţi. Este cea mai mică producţie de porumb care s-a obţinut din 2007. (…) Iată, schimbările climatice sunt o realitate, motiv pentru care căutăm şi soluţii în direcţia aceasta pentru a susţine fermierii români”, a mai declarat ministrul. 

Acesta a mai spus, referitor la producţia de seminţe de floarea-soarelui, că a fost obţinută o cantitate de peste două milioane de tone, dublu faţă de necesarul de consum al României.

Foto:  Vesilvio | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday