Negociatorul-șef al sindicatului actorilor de la Hollywood (SAG-AFTRA) a anunțat declanșarea grevei, începând cu miezul nopții, după ce discuțiile cu reprezentanții studiourilor de producție au eșuat. Concret, negociatorul-șef a declarat că greva esteun instrument de ultimă instanță […] Nu ne-au lăsat nicio alternativă”. Potrivit regizorului Christopher Nolan, vedetele Cillian Murphy și Emily Blunt au părăsit premiera Oppenheimer, în semn de solidaritate.

Actorii urmăresc să forțeze platformele de streaming să le accepte revendicările – împărţirea mai echitabilă a profiturilor și condiții de muncă mai bune. În plus, solicită ca inteligența artificială și chipurile și vocile generate pe calculator să nu fie folosite pentru a înlocui actorii. 

Presa internațională arată că greva scenariștilor, începută în mai, și cea a actorilor paralizează, practic, activitatea studiourilor de la Hollywood. “Dubla grevă” este prima de acest gen din 1960, când sindicatul actorilor era condus de Ronald Reagan, care ulterior a devenit președinte al SUA. Ultima grevă a actorilor a avut loc în 1980.

Surse alterative: BBC, The New York Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday