Airbus a anunțat parteneriatul cu Renault pentru obținerea unei noi generații de baterii electrice pentru mașini și avioane. Concret, vor lucra împreună pentru a maturiza tehnologiile legate de stocarea energiei, în prezent principalul obstacol în creșterea autonomiei vehiculelor electrice. 

De asemenea, vor studia ciclul de viață al acestor tipuri de baterii, pentru a evalua amprenta lor de carbon asupra mediului și pentru a pregăti punerea pe piață a modelelor. Airbus și Renault își propun ca din 2050 să nu mai genereze emisii de carbon.

Conform șefului tehnic al Airbus, atât experiența grupului Renault în domeniul vehiculelor electrice, cât și experiența grupului Airbus în testarea aparatelor de zbor electrice, vor contribui la dezvoltarea tehnologiilor necesare noilor aeronave hibride. 

Gilles LeBorgne, vicepreședinte executiv al Renault, a declarat că “Pentru prima dată, doi lideri europeni din industrii diferite își împărtășesc cunoștințele de inginerie pentru a modela viitorul aeronavelor hibrid-electrice. Aviația este un domeniu extrem de exigent atât din punct de vedere al siguranței, cât și al consumului de energie, la fel ca și industria auto.”

Surse: Airbus, Reuters

Foto: Airbus

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday