Mai multe incendii au izbucnit miercuri în diverse orașe din Rusia, iar autoritățile pretind că acestea ar fi putut fi cauzate de ucraineni, fără a aduce dovezi în acest sens. Presa de stat informează că la termocentrala din Perm a izbucnit un incendiu, în urma cărora două persoane au fost rănite, iar una a murit. Perm este unul dintre cele mai mari orașe din Rusia.

“Acoperișul camerei turbinelor [a centralei termice 9] a luat foc. Zona incendiului nu a fost încă evaluată”, a declarat un oficial aflat la fața locului.

Totodată, în Volgograd, un depozit de mase plastice a luat foc, iar incendiul s-a extins pe o suprafață de 1,5 mii de metri pătrați.

De asemenea, Alexander Bogomaz, guvernatorul regiunii Bryansk care se învecinează cu nord-estul Ucrainei, a declarat că un incendiu a izbucnit la niște rezervoare de stocare a petrolului și s-a extins pe 1.800 de kilometri pătrați. Acesta a adăugat că nu au fost încă raportate victime, iar cauza incendiului nu este cunoscută.

Mai devreme, guvernatorul regiunii Kursk, care se află în apropiere de Bryansk și tot la granița cu Ucraina, a declarat că forțele ucrainene au bombardat o centrală electrică, provocând o serie de pene de curent în zonă.

Surse: Reuters, Tass.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday