Italianul Mattia Binotto a transmis: “Cu regretul pe care acest lucru îl implică, am decis să pun capăt colaborării cu Ferrari. Las în spate o echipă unită și în continuare în curs de dezvoltare. O echipă puternică, pregătită, sunt sigură, să atingă cele mai înalte obiective.

Zvonuri cu privire la demisia directorului de echipă al Ferrari au circulat pe internet în ultimele săptămâni. Echipa italiană a exploatat noile reglementări ale Formula 1 în sezonul din acest an, încercând să revină în fruntea clasamentului. 

Cu toate acestea, după mai multe rezultate favorabile la începutul sezonului, aspirațiile la titlu ale pilotului Charles Leclerc și, implicit, ale echipei au fost risipite de mai mulți factori, între care neîncredere, strategii confuze și greșeli ale piloților.

La finalul acestui sezon, Charles Leclerc a terminat pe locul al doilea în clasamentul piloților, iar Ferrari tot pe locul secund, în topul constructorilor.

Mattia Binotto s-a alăturat echipei italiene de Formula 1 în 1995, ca inginer. A fost numit director de echipă în 2019, în locul lui Maurizio Arrivabene. Ferrari a precizat că încă nu a ales un înlocuitor pentru Binotto, dar că postul vacant va fi ocupat până la sfârșitul anului. 

Sursa: Formula 1, Ferrari

Sursa Foto: Marco Canoniero / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday