“Progresul pe care l-au făcut a fost uimitor, uimitor de rapid. Cred că este foarte posibil ca ei să ne ajungă din urmă și să ne depășească”, a declarat generalul Nina Armagno, șefa Forței Spațiale a SUA. Potrivit acesteia, China dezvoltă o tehnologie de forare pe asteroizi și alte corpuri cerești, cu scopul de a găsi și exploata resurse naturale. “[China] este singura țară care are atât intenția de a remodela ordinea internațională, cât și, din ce în ce mai mult, puterea economică, diplomatică, militară și tehnologică pentru a atinge acest obiectiv” a mai declarat Armagno potrivit Reuters. 

În același timp, americanii sunt îngrijorați de faptul că testele și lansările de rachete efectuate de China în ultimii ani au creat cantități periculoase de resturi spațiale, care reprezintă o amenințare pentru sateliții americani, esențiali pentru securitatea națiunilor occidentale. 

Șeful Programului Chinez de Exploatare a Lunii a comparat recent Marte și Luna cu insulele aflate în dispută din Marea Chinei de Sud, pe care Beijingul încearcă să le revendice. 

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday