Farmaciștii elvețieni transmit că evenimentele de pe plan internațional, în special carantina impusă de autoritățile de la Beijing și, respectiv, războiul din Ucraina, au dus la întreruperea lanțurilor de aprovizionare cu medicamente a Elveției. 

Cea mai mare problemă este lipsa medicamentelor pentru copii, în special în ceea ce privește siropurile pentru reducerea temperaturii. Există, de asemenea, o penurie de medicamente pentru tensiunea arterială, psihiatrice și pentru afecțiunea Parkinson”, a declarat Enea Marinelli, din cadrul asociației elvețiene pharmaSuisse, pentru agenția de știri elvețiană SRF.

În acest context, medicii nu au de ales decât să procure medicamentele necesare din țările străine. Elveția este o țară mică și, prin urmare, nu este considerată o piață atractivă pentru produsele farmaceutice. Guvernul federal a anunțat că monitorizează în prezent doar situația în ceea ce privește medicamentele esențiale și afirmă faptul că numărul întreruperilor lanțurilor de aprovizionare din acest an îl depășește pe cel de anul trecut.

Sursa: Reuters, SRF

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday