Compania Federală pentru Comunicații a SUA (FCC) a transmis că a adoptat ultimul set de reguli cu privire la comercializarea produselor dezvoltate de companiile chineze. Astfel, instituția americană interzice, pe lângă comercializarea produselor dezvoltate de Huawei și ZTE – companie producătoare de echipamente de telecomunicații, și importul de echipamente produse de companiile Dahua Technology și Hikvision – firme care dezvoltă dispozitive de supraveghere video. 

Aceste noi măsuri reprezintă o parte a acțiunilor noastre prin care urmărim să protejăm poporul american de amenințările aduse la adresa securității naționale în domeniul telecomunicațiilor”, a transmis președintele FCC, Jessica Rosenworcel. 

Concret, măsurile adoptate acum de Administrația Biden interzice companiilor în cauză să comercializeze pe piața din SUA echipamentele produse și reprezintă cea mai recentă acțiune a Washingtonului în acest sens, pe fondul temerilor guvernului american cu privire la faptul că Beijingul se folosește de companiile chineze și de dispozitivele comercializate în SUA pentru a spiona populația.

În martie 2021, SUA a plasat cinci companii din China, printre care Huawei și ZTE, pe o listă a întreprinderilor străine care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale. Guvernul chinez a negat cu fermitate orice eforturi de a spiona SUA. Huawei a precizat anterior pentru CNN că echipamentul său nu este capabil să funcționeze în orice spectru de comunicații alocat Departamentului Apărării. 

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday