Casa Albă a confirmat că secretarul de stat Antony Blinken se va deplasa la București, în perioada 28-30 noiembrie, unde va participa la Reuniunea miniștrilor de externe ai NATO, care are ca subiecte principale războiul din Ucraina, implementarea noului concept strategic al NATO, provocările din China, securitatea energetică, protecția infrastructurii critice și eforturile Alianței de a construi capacitatea și de a consolida rezistența în Bosnia și Herțegovina, Georgia și Moldova.

Blinken va participa împreună cu premierul Ciucă la vizita expoziția care celebrează parteneriatul  strategic dintre SUA și România, încheiat în 1997.

Oficialul american va avea întrevederi cu președintele Klaus Iohannis, ministrul de Externe Bogdan Aurescu și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Va participa la un dineu de lucru cu ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba.

Sursă: Casa Albă

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday