Potrivit Forțelor Aeriene Române, două detașamente formate din personal tehnic și militar din Italia și Spania vor participa împreună cu militari români, sub comanda NATO, la misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing), respectiv misiuni de Vigilență Aeriană Întărită (enhanced Vigilance Activity):

  • Un detașament format din 150 de militari italieni și patru aeronave Eurofighter Typhoon au ajuns la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța. Va participa, împreună cu militari ai Forțelor Aeriene Române, la misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, pentru șase luni.
  • Cel de-al doilea detașament, format din militari spanioli și șase aeronave CF-18 Hornet a ajuns la Baza 86 Aeriană de la Borcea. Va participa împreună cu militari ai Forțelor Aeriene Române la misiuni de Vigilență Aeriană Întărită (enhanced Vigilance Activity) sub comandă NATO, pentru patru luni.

Sursă: Forțele Aeriene Române

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday