Meciul dintre Olanda și Ecuador a început la ora 18, iar din aceeași grupă mai fac parte Qatar și Senegal. Olanda a deschis scorul în minutul 6, printr-un șut al lui Cody Gakpo (PSV Eindhoven) de la marginea careului de 16 metri. La jumătatea primei reprize, ecuadorienii au atacat constant timp de câteva minute, însă toate încercările acestora de a marca au fost respinse de fundașii olandezi. În minutul 32, un șut al lui Valencia l-a pus în dificultate pe portarul Olandei.

În prelungirile primei reprize, Ecuador a avut o lovitură liberă, iar sud-americanul Valencia a lovit mingea cu capul, aceasta ieșind în corner. În urma acestei faze, Estupinan a marcat, însă golul a fost anulat pe motiv de offside, după o semnalizare a arbitrului asistent.

La pauză, în echipa Olandei a fost introdus și Depay. După doar 4 minute de la începerea reprizei secunde, Enner Valencia a egalat din careul mic, la finalul unei acțiuni create după o eroare în apărarea olandeză. În minutul 59, Gonzalo Plata a lovit bara transversală cu un șut de la 14 metri. De altfel, întreaga repriză secundă a fost dominată de ecuadorieni.

În urma acestui rezultat, țara gazdă Qatar este eliminată din competiție. Avea nevoie ca Ecuador să câștige acest meci pentru a păstra șanse matematice de calificare în faza următoare.

Înaintea acestui meci, Olanda nu a mai fost învinsă de 16 meciuri, de la înfrângerea cu Cehia de la Campionatul European. Ecuador este la a patra sa Cupă Mondială, iar cel mai departe a ajuns în optimi, în 2006, când a fost învinsă de Anglia.

Foto: FIFA ; Flashscore

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday