Primul meci al etapei a doua a Cupei Mondiale le-a adus față în față pe Iran și Țara Galilor, componente ale Grupei B, din care mai fac parte Anglia și Statele Unite. Partida a început la ora 12 (ora României).

De această dată, jucătorii echipei naționale iraniene și-au cântat imnul, însă momentul a fost huiduit de propriii suporteri. Amintim că la meciul trecut cu Anglia, fotbaliștii din Iran au refuzat să intoneze imnul în semn de protest față de reprimarea violentă a protestelor din țară.

În minutul 7, Iranul a avut prima ocazie, un șut slab pe spațiul porții, respins ușor de Wayne Hennessey. Cinci minute mai târziu, galezii răspund similar, dar din careul mic. În minutul 16, iranianul Ali Gholizadeh a înscris un gol anulat după intervenția sistemului VAR, pentru ofsaid.

Țara Galilor a dominat prima repriză la mijlocul terenului, în timp ce adversarii au ieșit din apărare mai mult cu mingi lungi. Totuși, ultima ocazie importantă le-a aparținut iranienilor: în al doilea minut de prelungiri, Sardar Azmoun nu a reușit să valorifice o minge aruncată în fața careului mic.

Iranul a jucat mai bine în repriza secundă și a avut mai multe ocazii. În minutul 52, Azmoun a scăpat singur cu portarul galez, dar a tras în bară. Iranul a recuperat mingea și a trimis din nou în bară. Azmoun a încercat să reia pe spațiul porții, dar lovitura trimisă cu capul a fost blocată de Hennessey.

În minutul 75, Ezatolahi a tras puternic la colțul porții, din afara careului, minge scoasă cu greu de portarul galez. Zece minute mai târziu, Hennessey a primit cartonașul roșu, în urma unei intervenții violente la o minge în afara careului. În primă fază, arbitrul a acordat cartonașul galben, dar a întors decizia după consultarea sistemului VAR.

Iranul a marcat primul gol în al optulea minut de prelungire. Roozbeh Cheshmi a șutat puternic de la 20 de metri, în dreapta porții. Rămași în zece, galezii s-au apărat dezorganizat și au mai primit un gol în minutul 11 de prelungiri, după ce iranienii au recuperat mingea la jumătatea terenului și au plecat pe contraatac.

Tot astăzi, de la ora 21, Anglia va juca împotriva Statelor Unite ale Americii.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday