Reprezentanții Ford au anunțat că modelele rechemate sunt SUV-urile Bronco Sport și Escape, produse în anii 2020-2023, dotate cu motoare cu 3 cilindri și capacitate cilindrică de 1,5 litri. Aceștia au explicat că există riscul producerii unui incendiu din cauza injectoarelor crăpate, care pot provoca acumularea de combustibil sau vapori în apropierea zonelor care se încălzesc.

O parte a mașinilor produse în această perioadă au fost rechemate în fabrică și în aprilie, tot din cauza pericolului de incendiu. Ford a descoperit atunci că o carcasă a separatorului de ulei s-ar putea crăpa și provoca o scurgere, care în final ar produce un incendiu la motorul mașinii. Compania a precizat că mașinile rechemate în fabrică în aprilie vor fi rechemate și acum. 

Potrivit companiei, au fost raportate peste 54 de incendii cauzate de carcasa separatorului de ulei și alte 13 produse din cauza injectoarelor crăpate. Din fericire însă, nu a fost raportat niciun deces. Cele mai multe mașini rechemate în fabrică sunt în SUA, 520 de mii.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday