DNA a dispus trimiterea în judecată a lui Cojocaru Daniel, la data faptelor inspector vamal în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Galați – Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud, pentru luare de mită și complicitate la fals intelectual. De asemenea, Petcu Emanuel, la data faptelor inspector vamal în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Galați – Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud este acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de fals intelectual.

Alături de aceștia au mai fost trimiși în judecată și doi oameni de afaceri, pentru dare și luare de mită.

Concret, DNA arată că ”în perioada 12 ianuarie – 17 februarie 2021, inculpatul Cojocaru Daniel, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la doi oameni de afaceri suma totală de 17.000 dolari și ar fi primit, direct sau prin intermediari, suma de 38.000 lei pentru a face acte contrare îndatoririlor sale de serviciu. Concret, pentru banii primiți, inculpatul Cojocaru Daniel ar fi făcut demersuri pentru deblocarea din vama Portului Constanța – Agigea, a două containere cu măști de protecție, neconforme, importate din China, de către cei doi oameni de afaceri. În contextul de mai sus, inculpatul Petcu Dorel Emanuel ar fi falsificat două declarații vamale în care ar fi consemnat faptul că ar fi efectuat controlul fizic al mărfurilor menționate, deși în realitate controlul fizic ar fi fost efectuat de către inspectorul vamal Cojocaru Daniel”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday