Din 2014, Statele Unite au oferit peste 21,8 miliarde de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina și peste 19 miliarde de dolari de la începutul invaziei Rusiei. Cel mai recent pachet include rachete pentru sistemele de apărare sol-aer NASAMS, muniție suplimentară pentru sistemele HIMARS, dar și 150 de mitraliere cu senzori termici pentru contracararea dronelor și sute de obuze de artilerie.

“Având în vedere atacurile brutale ale Rusiei cu rachete și drone asupra infrastructurii energetice critice ucrainene, capacitățile suplimentare de apărare aeriană rămân o prioritate urgentă. Munițiile suplimentare pentru NASAMS și mitralierele grele vor ajuta Ucraina să contracareze aceste amenințări”, argumentează Departamentul american de Apărare. 

Reamintim, miercuri, rușii au efectuat bombardamente masive asupra instalațiilor electrice ucrainene, provocând pene de curent în toată țara, dar și în Republica Moldova. În acest context, Consiliul de Securitate al ONU urmează să se reunească de urgenţă, la cererea preşedintelui Zelenski.

Sursa: DoD

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday