Site-ul Parlamentului European a fost ținta atacului cibernetic. Purtătorul de cuvânt al Parlamentului, Jaime Duch, a declarat, într-o postare pe reţelele de socializare, că site-ul nu a funcționat din cauza unui atac de tip DDoS. Atacul de tip Distributed Denial of Service (DDoS) urmărește să facă indisponibil un site sau un serviciu online prin supraîncărcarea acestuia cu trafic din surse multiple. 

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat că atacul “sofisticat”, care a avut loc după ce politicienii UE au votat pentru a declara Rusia drept „stat ce încurajează terorismul”, a fost revendicat de un grup pro-Kremlin. Acesta a adăugat că răspunsul ei este unul singur: ”Slava Ukraini (Glorie Ucrainei)”.

”Atacul de astăzi asupra sistemelor Parlamentului European este unul de avertizare. Este un atac împotriva inimii democrației din Europa”, a declarat și un europarlamentar german. 

Sursa: SkyNews, DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday