Spania, campioana mondială din 2010, și Costa Rica s-au întâlnit în cel de-al doilea meci din Grupa E.  Germania și Japonia au jucat primul meci, iar niponii s-au impus surprinzător cu 2-1. După prima etapă, Spania se află pe primul loc, la egalitate de puncte cu Japonia.

Spania începe astfel turneul din Qatar cu o victorie convingătoare (7-0), cea mai mare diferență de scor înregistratată până acum la această ediție. Din 2010, Spania nu a mai înregistrat rezultate semnificative la Cupa Mondială. În următorul meci, Germania va întâlni Spania, duminică seara.

Meciul dintre Spania și Costa Rica a început în nota de dominare a ibericilor, care în primele zece minute au avut două ocazii de a înscrie. Dani Olmo a șutat din marginea careului mic, dar mingea a trecut pe lângă poartă. În minutul 9, Marco Asensio a trimis pe lângă poarta lui Keylor Navas din apropierea punctului de la 11 metri. Ibericii au deschis scorul prin Dani Olmo, în minutul 11. După numai zece minute, Spania a majorat diferența după o acțiune colectivă. Asensio a reluat din interiorul careului centrarea venită de la Jordi Alba. În minutul 30, ibericii au dus scorul la 3-0. Ferran Torres a transformat o lovitură de la 11 metri.

A doua repriză a început la fel cum s-a încheiat prima, cu naționala Spaniei în atac. Prima ocazia a venit în minutul 48, când Asensio a șutat peste poartă, de la marginea careului mare. În minutul 54, Ferran Torres a reușit dubla și a majorat diferența la 4-0 pentru iberici.

Jucătorul Barcelonei, Gavi a reușit să-și treacă și el numele pe lista marcatorilor, în minutul 75, și-a dus scorul la 5-0. A reluat din voleu, de la marginea careului, o centrare venită de la Alvaro Morata. Mingea a lovit stâlpul porții, înainte de a ajunge în plasă. Naționala Spaniei nu s-a oprit aici și în minutul 90 a mai marcat o dată. Carlos Soler a reluat în plasă o minge respinsă de portarul Keylor Navas. Alvaro Morata a înscris și el în prelungirile partidei și a dus scorul la un neverosimil 7-0.

Foto: Livescore/Captură

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday