Producător de computere HP, care are aproximativ 50 de mii de angajați, a anunțat marți că intenționează să concedieze între 4.000 și 6.000 de persoane (aproximativ 12%), în următorii trei ani, având în vedere scăderea vânzărilor de computere, care a urmat freneziei temporare a domeniului din timpul pandemiei. Acțiunile companiei au început să crească după anunț. Decizia, după ce în urmă cu trei ani a renunțat la 9.000 de angajați.

HP a raportat o scădere cu 11% a veniturilor din al patrulea trimestru al anului fiscal 2022 și a transmis că se așteaptă la o diminuare atât a cererii de consum, cât și a celei comerciale. A transmis că planul său pentru viitor ar trebui să aibă ca rezultat economii anuale de cel puțin 1,4 miliarde de dolari în următorii trei ani. 

Este cea mai recentă companie de tehnologie care și-a anunțat intenția de a reduce personalul având în vedere provocările economice, alăturându-se Meta și Microsoft. Și Dell a raportat luni o scădere cu 6% a veniturilor din trimestrul trei.

Surse: Reuters, CNBC

Sursa foto: Jerome Cid | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday