Donald Trump și trei dintre copiii acestuia sunt acuzați de implicare în schema de fraudă fiscală a Organizației Trump, prin care aceasta și-a supraevaluat activele imobiliare pentru a primi credite și a obține reduceri de taxe. Demarat de biroul procurorului din New York, procesul are caracter civil și se va judeca începând cu 2 octombrie 2023, cu aproximativ un an înainte de alegerile prezidențiale din 2024. Avocata Organizației Trump a transmis că Donald Trump și copiii acestuia vor fi prezenți la tribunal, în timp ce procurorii susțin că Organizația Trump încearcă să amâne procesul până în 2024, deși toate documentele necesare au fost deja obținute. 

Potrivit actului de acuzare, Donald Trump și cei trei copii ai acestuia conduc o afacere care a obținut 250 de milioane de dolari din fraudă, sumă care ar trebui restituită statului New York.

Totodată, Curtea Supremă a SUA a stabilit marți că o comisie din cadrul Camerei Reprezentanților poate analiza acum declarațiile fiscale ale lui Donald Trump, pe care fostul președinte american a refuzat ani de zile să le publice, iar apoi s-a luptat în instanțe să blocheze accesul la ele.

Surse alternative: CNN, The Guardian

Foto: AP Photo/Evan Vucci

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday