Polonia confirmă faptul că un comediant rus a intrat în legătură telefonică cu președintele Andrzej Duda, pretinzând că ar fi Emmanuel Macron. Incidentul s-a petrecut în noaptea în care o rachetă rătăcită a căzut în Polonia și este considerat o breșă de securitate.

Președinția poloneză a confirmat autenticitatea înregistrării postate pe internet de comedianții ruși Vovan și Lexus, în care președintele polonez vorbește cu cineva care se dă drept Emmanuel Macron. Incidentul s-a petrecut în noaptea în care o rachetă a lovit un sat de lângă granița cu Ucraina, iar Andrzej Duda pare a avea suspiciuni că interlocutorul nu este Macron abia după șapte minute și jumătate în care vorbește despre evenimentul respectiv. “Emmanuel, crede-mă, sunt foarte atent”, îi spune Duda apelantului. “Nu vreau să intrăm în război cu Rusia și crede-mă, sunt foarte atent, foarte atent”.

Este a doua oară în ultimii ani când farsorii din Rusia au reușit să ajungă la președintele Duda și, probabil, acesta este motivul pentru care președintele a pus totuși capăt brusc conversației cu presupusul Macron.

Biroul lui Duda a scris pe Twitter: “După explozia rachetelor de la Przewodow, în timpul convorbirilor în curs cu șefii de stat și de guvern, o persoană care pretindea că este președintele francez Emmanuel Macron a fost conectată. În timpul apelului, președintele Andrzej Duda și-a dat seama din modul neobișnuit în care interlocutorul a condus conversația că ar fi putut exista o tentativă de farsă și a încheiat conversația”.

În 2020, Vovan și Lexus, doi comedianți din Rusia cunoscuți pentru acest tip de farse cu celebrități, l-au sunat pe Duda și au pretins că stă de vorbă cu secretarul general ONU, Antonio Guterres. Reuters notează că aceste incidente ridică semne de întrebare asupra securității și a filtrării apelurilor președintelui polonez. Cei doi ruși i-au păcălit în trecut și pe Emmanuel Macron, pe cântărețul britanic Elton John și pe fostul premier britanic Boris Johnson.

Sursa: Reuters

Folosim cookies