Președinția poloneză a confirmat autenticitatea înregistrării postate pe internet de comedianții ruși Vovan și Lexus, în care președintele polonez vorbește cu cineva care se dă drept Emmanuel Macron. Incidentul s-a petrecut în noaptea în care o rachetă a lovit un sat de lângă granița cu Ucraina, iar Andrzej Duda pare a avea suspiciuni că interlocutorul nu este Macron abia după șapte minute și jumătate în care vorbește despre evenimentul respectiv. “Emmanuel, crede-mă, sunt foarte atent”, îi spune Duda apelantului. “Nu vreau să intrăm în război cu Rusia și crede-mă, sunt foarte atent, foarte atent”.

Este a doua oară în ultimii ani când farsorii din Rusia au reușit să ajungă la președintele Duda și, probabil, acesta este motivul pentru care președintele a pus totuși capăt brusc conversației cu presupusul Macron.

Biroul lui Duda a scris pe Twitter: “După explozia rachetelor de la Przewodow, în timpul convorbirilor în curs cu șefii de stat și de guvern, o persoană care pretindea că este președintele francez Emmanuel Macron a fost conectată. În timpul apelului, președintele Andrzej Duda și-a dat seama din modul neobișnuit în care interlocutorul a condus conversația că ar fi putut exista o tentativă de farsă și a încheiat conversația”.

În 2020, Vovan și Lexus, doi comedianți din Rusia cunoscuți pentru acest tip de farse cu celebrități, l-au sunat pe Duda și au pretins că stă de vorbă cu secretarul general ONU, Antonio Guterres. Reuters notează că aceste incidente ridică semne de întrebare asupra securității și a filtrării apelurilor președintelui polonez. Cei doi ruși i-au păcălit în trecut și pe Emmanuel Macron, pe cântărețul britanic Elton John și pe fostul premier britanic Boris Johnson.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday