Planul celor de la NASA este ca următoarele misiuni Artemis, cu echipaj uman, să coboare pe suprafața satelitului natural, lângă polul sudic al acestuia. Acolo astronauții vor petrece aproximativ o săptămână pentru a căuta apă. Dacă lichidul prețios este găsit, acesta ar putea fi folosit pentru a alimenta viitoarele misiuni de la Lună către Marte. În toate cazurile, planul NASA este să construiască stații permanente permanente pe Lună, pentru a sprijini activitățile miniere și științifice. “Este primul pas pe care îl facem către explorarea pe termen lung și în profunzime a spațiului, nu doar pentru Statele Unite, ci și pentru întreaga omenire”, a spus Howard Hu, șeful operațiunii Orion, într-un interviu la BBC.

NASA vrea ca astfel de stații permanente, care vor permite oamenilor “să trăiască și să lucreze” pe Lună să devină operaționale până în 2030. 

Declarațiile au venit după ce nava spațială Orion, plecată săptămâna trecută de pe Pământ, a intrat cu succes pe traiectoria circulară în jurul satelitului natural. Va efectua trei rotații în jurul acestuia pentru a prinde viteză și pentru a se întoarce apoi pe Terra. Acest zbor de test, care marchează primul pas spre readucerea omului pe Lună, după 50 de ani, a generat un val de optimism la NASA.

Sursă alternativă: Science alert

Sursa foto: Facebook NASA – National Aeronautics and Space Administration

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday