Update: Cele două persoane date dispărute au fost găsite decedate, bilanțul victimelor fiind în prezent de 38 de persoane. Alte două persoane au primit îngrijiri medicale. Rezultatele inițiale arată că incendiul a fost cauzat de încălcări ale protocolului de sudură electrică.

Știrea în forma inițială:

Radiodifuzorul de stat CCTV a raportat marți că, pe lângă 36 de victime, două persoane rămân date dispărute și alte două au fost tratate pentru răni ușoare în urma incendiului de la fabrica de produse chimice din Anyang, provincia Henan. Pompierii s-au luptat cu flăcările timp de șapte ore. Un număr nespecificat de suspecți au fost arestați, în legătură cu incendiul.

China a cunoscut o serie de accidente industriale în ultimii ani, care au provocat zeci de morți, stârnind îngrijorări cu privire la siguranța angajaților. În 2015, cel puțin 173 de persoane au murit după o serie de explozii la un depozit de produse chimice din orașul-port Tianjin, din nord, iar în octombrie anul trecut, cel puțin trei persoane au fost ucise și peste 30 au fost rănite într-o explozie puternică la un restaurant din orașul Shenyang, din nord-estul orașului. În iunie anul acesta, cel puțin o persoană a fost ucisă după ce a izbucnit un incendiu la un complex petrochimic din Shanghai.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday