“Până recent, nu a existat un factor real care să ne determine să luăm această tehnologie și să o punem într-un sistem de arme. Nevoia nu a existat. Nevoia există acum, motiv pentru care avem un sentiment de urgență pentru a ne apuca de acest lucru” a declarat pentru CNN un oficial american, viceamiralul Johnny Wolfe. Acesta a recunoscut că Rusia și China conduc în această cursă și că au dezvoltat arme hipersonice pe care SUA nu le are.

Rusia a folosit rachete hipersonice Kinzhal în Ucraina, fiind pentru prima dată când astfel de arme au fost folosite într-un război, iar anul trecut China a efectuat un test cu o rachetă hipersonică care a zburat în jurul lumii înainte de a-și atinge ținta.

Pentru a nu rămâne în urmă, Pentagonul încearcă să mărească ritmul de cercetare și testare de astfel armament. În urmă cu o lună, armata americană a efectuat două teste cu rachete supersonice experimentale, în urma cărora a urmărit să colecteze cât mai multe informații necesare dezvoltării tehnologiei. Pentagonul a solicitat și suplimentarea finanțării în următorul an pentru cercetările în domeniul rachetelor hipersonice, la 4,7 miliarde de dolari, de la 3,8 miliarde.

Sursa: CNN

Foto: Aleksei Kravtcov | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday