Update: Bilanțul deceselor în urma cutremurului a crescut. Guvernatorul regiunii a anunțat că cel puțin 162 de persoane au murit și alte sute sunt rănite.

Un cutremur a zguduit luni principala insula Java a Indoneziei. Bilanțul morților a crescut la 46, iar șapte sute de persoane au fost rănite. Zeci de clădiri au fost avariate, inclusiv un internat, un spital și alte facilități publice, potrivit autorităților. Informațiile despre numărul victimelor și amploarea pagubelor se actualizează. Oficialii au avertizat asupra posibilelor replici.

Potrivit US Geological Survey, seismul cu magnitudinea 5,6 a avut loc în regiunea Cianjur din provincia Java de Vest, la o adâncime de 10 kilometri.

Indonezia, țara cu peste 270 de milioane de locuitori, este frecvent lovită de cutremure, erupții vulcanice și tsunami din cauza locației sale pe “Inelul de Foc” al Pacificului, un arc de vulcani și linii de falie. Însă, potrivit agențiilor de presă internaționale, este neobișnuit să fie resimțite atât de puternic în Java. Zona în care s-a produs cutremurul este dens populată și predispusă la alunecări de teren, cu case prost construite.

Surse: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday