Update: Ministrul turc al Apărării anunță că aviația țării a reușit să distrugă 89 de ținte, printre care și adăposturi și depozite de muniție ale militanților kurzi din nordul Siriei și al Irakului. 

Bombardamentele au vizat zone importante strategic, iar “printre cei neutralizați” se numără și lideri ai militanților kurzi.

Știrea inițială: Operațiunile aeriene desfășurate de turci au vizat sediul Partidului Muncitorilor din Kurdistan și bazele Unităților de Apărare a Poporului din Siria (YPG), ambele considerate vinovate de autoritățile de la Ankara pentru atacul care a avut loc pe bulevardul Istiklal din Istanbul, săptămâna trecută, unde șase persoane au fost ucise și 80 rănite.

Conform ABC News, a fost vizat orașul strategic Kobani, de la granița dintre Siria și Turcia. De asemenea, Forțele Democrate Siriene au raportat atacuri turcești în două sate din nordul Siriei, iar Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului spune că au fost lovite și poziții ale armatei siriene, fiind ucise cel puțin 12 persoane.

Autoritățile kurde din nordul Siriei au declarat anterior că, dacă Turcia va efectua atacuri, se vor considera îndreptățite la a avea “dreptul de a rezista și de a-și apăra zonele într-un mod, care va duce regiunea către un război lung”.

Din 2016 și până acum, Turcia a desfășurat trei operațiuni importante în Siria împotriva YPG, reușind să controleze unele zone din nord. 

Surse: Reuters, ABC News.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday