Principalele evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Serviciile secrete americane cred că rușii s-au înțeles cu Iranul pentru a produce drone iraniene pe teritoriul rus. Ele spun că acest acord ar putea permite Rusiei “să-și mărească în mod dramatic stocul” de drone de bombardament (kamikaze). Potrivit Washington Post, rușii au lansat până acum 400 de astfel de drone asupra Ucrainei, dar 70% dintre acestea au fost doborâte înainte de a-și lovi țintele.
  • Armata Rusă a bombardat toată linia frontului, de la Harkov și până la Herson. ISW spune că aceasta își consolideze pozițiile în regiunile ocupate din Luhansk, Donețk și Zaporijie, prin realocarea forțelor retrase din regiunea Herson și cu militari proaspăt mobilizați.
  • Forțele ucrainene au continuat operațiunile de contraofensivă pe linia Svatove-Kreminna.
  • Forțele ruse și-au menținut operațiunile ofensive în jurul Bakhmut, Avdiivka și la vest de orașul Donețk, în ciuda rapoartelor privind pierderile mari pe care le-au suferit în jurul Bakhmut.
  • Sursele ruse de informații vorbesc despre concentrări de forțe ucrainene în zona Zapoijie și se așteaptă la o nouă ofensivă, spre Melitopol.
  • Numărul deținuților din penitenciarele din Rusia a scăzut cu aproximativ 6,5%, față de ianuarie 2022, probabil din cauza recrutării intensive de soldați din rândurile acestora de către grupul privat Wagner.

Sursa: ISW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday