Ministerul rus de Externe a criticat refuzul Poloniei de a-i permite ministrului Serghei Lavrov să participe la reuniunea de luna viitoare, despre care spune că este “fără precedent și provocator”. Ministerul a mai transmis că organismul de securitate se transformă într-o platformă de exerciții anti-rusești și că decizia luată privează OSCE de ultima șansă de a-și arăta relevanța în consolidarea securității și stabilirea cooperării, [scopul] pentru care a fost creată”.

Președinția poloneză a OSCE (Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa) a anunțat vineri că nu îl va invita la lucrări și pe Serghei Lavrov, aflat pe lista persoanelor sancționate de Uniunea Europeană, după ce Rusia a invadat Ucraina. Președinția a transmis: “Delegațiile ar trebui să fie adaptate la reglementările actuale ale UE și să nu includă persoane care sunt sancționate de Uniunea Europeană”.

Polonia deține interimar președinția OSCE, iar o reuniune a miniștrilor din Organizație va avea loc pe 1 și 2 decembrie în orașul Łódź. Delegația rusă va fi condusă de Alexander Lukașevici, reprezentantul Rusiei în organizație.

Surse: Barron’s, Pap

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday