Elizabeth Holmes a fondat Theranos, o companie considerată inovatoare în domeniul sănătății, după ce a părăsit Universitatea Stanford când avea doar 19 ani, fiind numită  “următorul Steve Jobs”. Compania a ajuns până la o valoare estimată de nouă miliarde de dolari, după lansarea dispozitivului Edison, susținând atunci că a dezvoltat o tehnologie inovatoare prin care orice boală poate fi diagnosticată cu doar câteva picături de sânge. La scurt timp s-a dovedit că acest lucru este fals, urmând un șir de procese și în final dizolvarea companiei în 2018.

Acum, judecătorii o acuză pe Holmes că a indus în eroare, cu bună știință, medicii și pacienții și că și-a înșelat susținătorii financiari. Aceasta a citit un discurs în fața instanței și declarat că simte “o durere profundă” pentru cei înșelați.

În vârstă acum de 38 de ani și însărcinată, Holmes a fost găsită vinovată în ianuarie, iar sentința a fost pronunțată aseară, de un tribunal din California. Se așteaptă ca aceasta să facă apel împotriva sentinței.

BBC explică faptul că Silicon Valley este un loc în care mulți investitori supraestimează tehnologiile pe care le dezvoltă și fac averi din investiții care nu ajung neapărat să fie și utile. Ceea ce este însă diferit în cazul lui Holmes este frauda, înșelarea cu bună știință a investitorilor.  

Sursa: BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday