Printr-un anunț scurt, Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a confirmat că alcoolul va fi interzis pe stadioanele pe care se vor disputa meciurile Cupei Mondiale 2022, precum și în împrejurimile acestora, într-o schimbare majoră și fără precedent, cu doar 48 de ore înainte de debutul turneului final din Qatar: “În urma discuțiilor dintre autoritățile țării gazdă și FIFA, a fost luată decizia de a concentra vânzarea de băuturi alcoolice în locurile speciale ale FIFA Fun Festival, precum și în alte destinații licențiate strict pentru fani, eliminând punctele de vânzare de bere din perimetrele stadioanelor de la Cupa Mondială Qatar 2022”, se arată în anunțul FIFA care mai precizează că va fi permisă pe stadion doar berea fără alcool.

Acest lucru poate atrage un proces cu Budweiser, producător care are un acord de sponsorizare de 75 de milioane de dolari cu FIFA. Într-un tweet postat cu câteva momente înainte ca știrea să devină oficială, marca de bere din SUA a scris: “Ei bine, asta chiar este ciudat…”

Vânzarea de alcool este strict controlată în Qatar, o națiune musulmană conservatoare, dar organizatorii au promis că berea va fi disponibilă pe stadioane și în zonele alocate fanilor.

Potrivit The Guardian, decizia a fost luată după ce autoritățile din Qatar au decis că “toată lumea de pe stadionele Cupei Mondiale trebuie să se simtă confortabil, iar fanii nu ar trebui să fie văzuți consumând alcool sau în stare de beție”. În opinia lor, acesta este un turneu la care vor participa un număr mare de suporteri din țările din Golf și din Asia, unde consumul de alcool este interzis de religia musulmană.

Până de curând, organizatorii au spus mereu că vor găsi o cale de mijloc între gusturile fanilor occidentali și cultura conservatoare a Qatarului.

Surse alternative: BBC, The Guardian

Foto: Sophiejames | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday