The Wall Street Journal a arătat, într-o investigație de presă, că Meta a concediat sau a sancționat disciplinar peste 20 de angajați și contractori, care au compromis conturile unor utilizatori, iar în unele cazuri chiar au preluat controlul asupra acestora. 

Publicația a prezentat cum unii dintre utilizatori, care aveau conturile de Facebook blocate și nu le-au putut debloca prin funcțiile oferite de aplicație, au apelat la contractorii companiei dispuși să își ajute să își recupereze contul. În alte situații, contractorii au fost plătiți de hackeri pentru a compromite conturi.

WSJ a aflat că sancțiunile luate de compania condusă de Mark Zuckerberg au fost adoptate după o anchetă internă. Directorul pentru comunicare al Meta a declarat pentru CNBC: “Indivizii care vând servicii frauduloase țintesc mereu platformele online, inclusiv pe a noastră, și își adaptează tacticile ca răspuns la metodele de detectare folosite în mod obișnuit în întreaga industrie”.

În dezvăluirile Wall Street Journal se mai explică faptul că respectivii contractori au primit din partea Meta acces la o serie de instrumente interne folosite de angajați, întrucât contractorii asigurau securitatea facilităților companiei.

“Oamenii nu ar trebui să cumpere sau să vândă niciodată conturi sau să plătească pentru un serviciu de recuperare a conturilor, deoarece acest lucru încalcă Termenii noștri. De asemenea, ne actualizăm în mod regulat măsurile de securitate pentru a preveni acest tip de activitate și vom continua să luăm măsuri adecvate împotriva celor implicați în astfel de activități.”, a mai declarat Stone.

Surse alternative: CNBC, Wall Street Journal

Sursa foto: Dolphfyn | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday