Allen Weisselberg, fostul director financiar al Trump Organization, a declarat că fostul președinte al SUA Donald Trump, și uneori Eric Trump sau Donald Trump Jr., au semnat cecuri pentru a plăti sume de până la 100 de mii de dolari pentru școala privată a nepoților săi. 

Ulterior, potrivit lui Weisselberg, controlorul financiar al companiei a fost instruit să deducă cei 100 de mii de dolari din salariul său, pentru a raporta un venit mai mic. Weisselberg a mai declarat că i-a promis lui Trump că îi va restitui banii sub formă de reducere din salariu. Copii ale unora dintre aceste cecuri au fost prezentate în instanță.

Atât Weisselberg, cât și două entități ale Organizației Trump, sunt acuzate de fraudă și evaziune fiscală. Weisselberg a pledat vinovat în august, recunoscând acuzațiile aduse de biroul procurorului districtual din Manhattan, conform cărora a primit peste 1,7 milioane de dolari, bani pentru care nu a plătit taxe.

Weisselberg, care este încă plătit de Organizația Trump, a descris cum salariul său și al mai multor directori au fost reduse pentru a evita plata taxelor. Reducerile de salariu au fost apoi atenuate de cecurile consistente de bonusuri, pe care “Donald Trump a vrut întotdeauna să le semneze” înainte de a deveni președinte în 2017.

Această practică a încetat în următorii doi ani, după schimbări în companie: “Treceam printr-un proces de curățare la nivel de companie, asigurându-ne că, din moment ce Donald Trump era acum președinte, totul trebuia să se facă în mod corect”, a spus Weisselberg.

Sursă: CBS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday