Decizia reprezintă sfârșitul unei ere politice în SUA și implică o schimbare majoră pentru democrați. “Nu voi mai candida pentru un nou post de conducere în Congres. Acum trebuie să mergem cu îndrăzneală spre viitor. A venit timpul ca o nouă generație să conducă Partidul Democrat”, a declarat Nancy Pelosi, precizând însă că va continua să reprezinte populația din San Francisco.

Anunțul lui Pelosi vine după ce republicanii au obținut majoritatea în Camera Reprezentanților și vor conduce toate comisiile, în urma alegerilor intermediare. Democrații au o majoritate fragilă în Senat, cu o diferență de doar un vot. 

Casa Albă a transmis că Nancy Pelosi l-a anunțat în această dimineață pe Joe Biden despre decizia de a renunța la funcția de lider al democraților și a precizat că președintele a felicitat-o pentru “mandatul istoric de președinte al Camerei Reprezentanților”.

Nancy Pelosi, în vârstă de 82 de ani, este prima femeie care a servit drept președinte al Camerei Reprezentanților și a condus democrații timp de două decenii, începând din 2004, timp în care și-a construit reputația și a devenit una dintre cele mai puternice și polarizante figuri din politica americană. 

Potrivit CNN, cariera lui Nancy Pelosi a fost marcată de capacitatea extraordinară a acesteia de a se adapta schimbărilor din politică. Victoriile legislative ale doamnei Pelosi în epoca Biden i-au “cimentat” reputația, devenind unul dintre cei mai de succes lideri de partid din Congres. În timpul administrației Obama, Pelosi a jucat un rol esențial în adoptarea proiectului de lege masiv privind stimularea economică. 

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday