Volodimir Zelenski anunță că acordul privind facilitarea exporturilor de cereale ucrainene, prin porturile din Marea Neagră, va fi prelungit cu 120 de zile: ”Ucraina, împreună cu Antonio Guterres (Secretarul General al ONU) și Recep Erdogan (președintele Turciei), au luat o decizie-cheie în lupta globală împotriva crizei alimentare. Așteptăm anunțul oficial din partea partenerilor”.

Antonio Guterres, Secretarul General al ONU, a salutat acordul tuturor părților privind decizia de prelungire: ”Organizația este pe deplin angajată să înlăture obstacolele rămase în calea exportului de alimente și îngrășăminte din Federația Rusă”, prevedere despre care, amintește Reuters, Moscova spune că este ”critică”.

”Inițiativa a fost prelungită cu încă 120 de zile. Această decizie tocmai a fost luată la Istanbul. Garanția implementării rămâne ONU și Turciei”, a scris pe Facebook și Alexander Kubrakov, ministrul ucrainean al Infrastructurii. El a adăugat că de la intrarea în vigoare a acordului, la 1 august, Kievul a exportat 11 milioane de tone de produse agricole în 38 de țări.

Sursă alternativă: Ukrinform

Sursa Foto: Nightman1965 / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday