După ce Donald Trump a anunțat că va candida la alegerile din 2024, mai mulți membri ai Partidului Democrat au declarat în condiții de anonimat pentru Reuters că fostul președinte al Statelor Unite nu reprezintă un pericol pentru Joe Biden în 2024. 

Din contră, democrații consideră că o cursă împotriva lui Trump i-ar aduce președintelui în exercițiu un nou mandat, întrucât sunt de părere că Donald Trump este acum un politician vulnerabil și învins, iar acest lucru îi va încuraja pe susținătorii democraților să iasă la vot, iar celorlalți alegători le va aminti de “haosul și instabilitatea” din timpul guvernării Administrației Trump, în special de asaltul de la Capitoliu.

În același timp, Reuters scrie că, pentru Donald Trump, obținerea nominalizării de candidat la alegerile prezidențiale din 2024 nu este “bătută în cuie”. Fostul președinte american se confruntă cu cel puțin un contracandidat serios, Ron DeSantis, dar, în ciuda acestor aspecte, Trump rămâne favorit la nivelul partidului. Joe Biden nu a anunțat încă dacă va candida pentru un nou mandat, dar a dat de înțeles că această decizie va veni la finalul anului. 

Reuters mai scrie că la nivelul Partidului Democrat au început deja demersurile pentru redactarea planurilor de companie prezidențială pentru alegerile din 2024, în centrul căreia se află Joe Biden, iar acestea vor fi finalizate până în primăvara anului viitor. Donald Trump a anunțat oficial că va candida la alegerile din 2024 la doar câteva zile după demararea alegerilor parțiale, ignorând sfaturile consilierilor de a aștepta rezultatele cursei. Republicanii au obținut până acum rezultate mult mai slabe decât se așteptau.

Conform sondajelor citate de Reuters, 56% dintre alegătorii care au mers la urne săptămâna trecută nu au o părere bună despre Joe Biden, în timp ce 39% dintre alegători îl susțin pe Donald Trump, comparativ cu 41% în cazul lui Biden. Joe Biden și-a asigurat primul mandat de președinte al SUA în luna noiembrie 2020, după ce l-a învins pe Donald Trump cu o diferență de peste șapte de milioane de voturi și 306 de mari electori, față de 232 în cazul lui Trump.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday