Președintele Ucrainei, citat de agenția ucraineană Interfax, s-a declarat convins că racheta care a aterizat în Polonia și a ucis două persoane marți seara nu este ucraineană. A declarat “că nu poate să nu aibă încredere” în informațiile primite de la Comandamentul Forțelor Armate și Aeriene ale Ucrainei, care sugerează că racheta ar fi de fapt rusească, nu una lansată de antiaeriana ucraineană, așa cum arată ancheta preliminară a NATO

Mai mult, în cadrul conferinţei, a reiterat faptul că vrea ca ţara să participe la ancheta desfăşurată în satul din Polonia: “Trebuie să participăm la anchetă. Vreau să fim corecți și, dacă a fost vorba de utilizarea sistemelor noastre de apărare antiaeriană, atunci vrem acces aceste dovezi.”

Declarațiile lui Zelenski au venit după ce secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, a declarat că Ucraina dorește un “studiu comun” cu partenerii săi al incidentului de marți. 

Președintele ucrainean a mai spus că Kievul nu a primit nicio ofertă din partea Moscovei de a începe negocierile de pace, în contextul în care purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că Ucraina nu este interesată să poarte discuții de pace cu Rusia. 

Surse: Reuters, FT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday