The Guardian Australia scrie că ministrul Imigrației, Andrew Giles, a decis anularea deciziei de la începutul acestui an, prin care Djokovic a fost expulzat din țară și i-a fost interzis să se mai întoarcă în următorii trei ani, din cauza faptului că a încălcat regulile privind vaccinarea obligatorie anti-Covid. 

Revenirea asupra deciziei s-a produs după ce autoritățile australiene au renunțat la regula privind vaccinarea pentru intrarea în țară, dar și după luni de discuții între avocații tenismenului sârb și reprezentanții executivului, arată și ABC Australia, care precizează că a confirmat în mod independent informația.

Nimic oficial încă. Așteptăm. Tot ce pot să vă spun acum este că avocații mei comunică cu guvernul din Australia, a declarat luni seară Djokovic, la finalul unei partide din Torino, întrebat de reporteri despre posibilitatea participării la Australian Open.

Pe 5 ianuarie 2022, Novak Djokovic a ajuns în Australia pentru a participa la turneu, dar autoritățile de frontieră au constatat că motivul invocat de el pentru a nu se vaccina, acela că a avut deja Covid, nu este valid conform regulilor guvernului de la Canberra. Viza sârbului a fost atunci anulată. A urmat un proces de 11 zile, în urma căruia a fost expulzat din Australia și i-a fost interzis să revină în țară timp de trei ani.

Australian Open 2023 este programat să înceapă pe 16 ianuarie. Djokovic ocupă în prezent locul 8 în clasamentul ATP.

Surse alternative The Guardian, ABC News Australia

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday