Agenția americană de presă Associated Press scrie că Serghei Lavrov a fost internat într-un spital indonezian, citând trei surse din rândul guvernului și al personalului medical. Cei trei au preferat să își păstreze identitatea secretă, întrucât nu au fost autorizați să ofere astfel de informații.

Doi dintre aceștia spun că ministrul rus de Externe ar avea probleme cardiace. Și guvernatorul regiunii Bali a transmis că oficialul rus a fost supus ”unui control medical”.

În schimb, purtătorul de cuvânt al ministerului rus de Externe a negat informația, despre care a spus că este ”apogeul falsificării. Citim știrile și nu ne putem crede ochilor”. În acest sens, a publicat un videoclip cu Lavrov la o terasă, în ținută lejeră, studiind niște documente, care apoi afirmă: ”Jurnaliștii occidentali trebuie să fie mai sinceri. Acesta este un fel de joc, care nu este nou în politică”.

Lavrov este cel mai înalt oficial rus care participă la Summitul G20.

Surse alternative: AP NewsReuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday