Câteva zeci de protestatari au reușit să pătrundă în clădirea în care ministrul portughez al economiei, António Costa e Silva, ținea un discurs, în timp ce mulțimea de afară striga “Afară cu Costa e Silva!”. Poliția a intervenit și i-a târât afară pe cei care reușiseră să intre, dar ministrul a părăsit clădirea printr-o ușă din spate.

Protestul de la Lisabona a avut loc în timp ce liderii mondiali, responsabilii politici și delegații din aproape 200 de țări s-au adunat în Egipt la summitul COP27, o conferință anuală sub egida ONU la care sunt evaluate schimbările climatice și sunt discutate măsurile menite să prevină agravarea acestora. Conferința nu este proiectată să facă față schimbărilor climatice. Ar avea nevoie de mai multă participare din partea societății civile și mai puțină participare din partea lobbyștilor din industria combustibililor fosili”, a spus un protestatar, citat de Reuters.

Joao Duarte, un tânăr de 23 de ani, a arătat, de asemenea, cu degetul spre guvernele care favorizează “interesele monetare” ale marilor companii în loc să pună schimbările climatice în fruntea agendei politice. “Situația este gravă și urgentă”, a declarat Marta Leandro, vicepreședintele grupului portughez de mediu Quercus, la protestul de la Lisabona. „Ceea ce facem sau nu facem în acest deceniu va avea un impact mare asupra securității climatice.”

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday