Donald Trump a sugerat public că urmează să-și anunțe candidatura în alegerile prezidențiale din 2024, după aflarea rezultatelor alegerilor intermediare, bazându-se pe faptul că republicanii vor obține victorii importante. Evenimentul ”Marele Anunț” este programat să aibă loc marți, 15 noiembrie, iar o parte dintre invitații au fost trimise deja. Acum însă sunt disensiuni în cercul de apropiați ai fostului președinte, după ce Partidul Republican nu a obținut rezultatele scontate, iar o parte dintre candidații susținuți de Trump nu au performat.

Unii dintre consilierii săi politici îl presează să își anunțe candidatura conform calendarului stabilit, ca să nu pară slăbit după alegeri, în timp ce alți apropiați de-ai săi cred că acesta ar trebui să amâne anunțul până după al doilea tur al alegerilor pentru Senat din Georgia.

Aceștia din urmă susțin că este mai bine ca Donald Trump să aștepte al doilea tur de scrutin din Georgia, unde candidatul susținut de fostul președinte american se luptă pentru funcția de senator cu un democrat. Conform acestora, o victorie a republicanului i-ar conferi o mai mare credibilitate lui Trump, în plus, timp să evalueze și rezultatele alegerilor din Arizona și Nevada, unde cursa este prea strânsă pentru a fi declarat vreun câștigător.

Conform The Guardian, printre persoanele care îl îndeamnă pe fostul președinte să respecte calendarul anunțului se regăsesc foștii săi consilier de campanie din 2016, David Bossie și susținătorii MAGA (Make America Great Again). În tabăra celor care cer o amânare sunt consilierul Jason Miller, care rămâne extrem de influent, și fostul secretar de presă la Casa Albă Kayleigh McEnany, acum la Fox News. 

Performanțele dezamăgitoare ale unora dintre candidații republicani pe care Donald Trump i-a susținut (în special în cazul lui Mehmet Oz) l-au determinat pe fostul președinte, de obicei comunicativ, să se reducă la un discurs scurt în cadrul petrecerii organizate la Mar-a-Lago și, în cele din urmă, să evite să vorbească cu reporterii care participau la eveniment.

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday