Astăzi vă împărtășesc unele dintre cele mai dificile schimbări pe care le-am făcut în istoria  Meta. Am decis să reduc dimensiunea echipei noastre cu aproximativ 13% și să las peste 11.000 dintre angajații noștri talentați să plece. Luăm, de asemenea, o serie de pași suplimentari pentru a deveni o companie mai suplă și mai eficientă, reducând cheltuielile discreționare, a declarat fondatorul companiei, Mark Zuckerberg.

Este un moment trist, dar nu avem cum să îl ocolim. În esență, luăm aceste decizii din două motive: estimările noastre privind veniturile sunt acum mai mici decât ne așteptam la începutul anului, și, în același timp, vrem să ne asigurăm că operăm eficient atât familia de aplicații cât și Reality Labs – secția companiei care produce hardware și software pentru realitatea virtuală, a mai adăugat acesta. 

Anunțul Meta vine la doar câteva zile de la un mesaj similar din partea Twitter, companie cumpărată recent de miliardarul Elon Musk, care a concediat jumătate dintre cei aproape opt mii de angajați. Meta își majorase numărul angajaților în ultimul an cu 28%, la un total de 87.314 de muncitori.

Totodată, compania deținută de Mark Zuckerberg a lucrat în ultimul timp la proiectul Metaverse, un mediu digital unde utilizatorii pot interacționa, iar o parte a angajărilor din ultimii ani au avut loc în vederea dezvoltării cât mai rapide a acestui proiect, considerat o prioritate. Mark Zuckerberg crede că Metaverse-ul va înlocui în viitor comunicarea față-în-față. 

Surse: BBC, The Washington Post, Meta

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday