Meta, compania-mamă a Instagram, a explicat că în momentul în care un utilizatorul își va schimba vârsta pe platformă la peste 18 ani, va trebui să realizeze un video selfie. Trăsăturile faciale vor fi studiate de algoritmii privind estimarea vârstei. Compania a dat asigurări că, prin analiza videoclipurilor, este imposibil de obținut alte informații în afara celor legate de vârstă și că filmările sunt șterse imediat după încheierea procesului de verificare.

În acest fel, spun reprezentanții platformei, utilizatorii vor avea parte de experiențe adecvate vârstei, întrucât ei sunt împărțiți în două categorii: cei de peste 13 ani și până în 18 ani, precum și cei cu vârste de peste 18 ani.

În ultimele luni, Instagram a desfășurat un proiect-pilot în SUA, astfel că utilizatorilor li s-a oferit trei alternative să își confirme vârsta: înregistrarea unui video selfie, încărcarea actului de identitate sau confirmarea venită din partea a trei utilizatori adulți. 

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday