Oligarhul rus Evgheni Prigojin, apropiat al lui Putin și fondator al grupării de mercenari Wagner, pretinde că “a intervenit și va continua să intervină în alegerile din SUA”. Declarația, cu o zi înainte de alegerile americane intermediare.

“Am intervenit [în alegerile din SUA], intervenim și vom continua să intervenim. Cu grijă, cu precizie și cu atenție, în felul nostru, așa cum știm să facem” este mesajul pe care l-a postat Evgheni Prigojin pe contul său de VKontakte (echivalentul Facebook rusesc). 

Declarația acestuia vine cu o zi înainte de alegerile americane intermediare. Prigojin a completat mesajul cu o declarație criptică, afirmând că “în timpul operațiunilor noastre precise, vom îndepărta simultan ambii rinichi și ficatul”. Oficialii americani nu au oferit, momentan, o reacție oficială în urma afirmațiilor lui Prigojin. De asemenea, nu este exclus ca acesta să fi vorbit despre alegeri cu scopul de a periclita demersul electoral din SUA, de marți, când americanii urmează să aleagă componența Senatului și a Camerei Reprezentanților.

Reamintim că Evgheni Prigojin este supranumit “Bucătarul lui Putin” și este șeful grupului de mercenari Wagner, o armată privată, care a operat alături de Armata Rusă odată cu invadarea Ucrainei. În iulie, Departamentul de Stat al SUA a oferit o recompensă de aproape zece milioane de dolari în schimbul informațiilor privind  implicarea lui Prigojin în alegeri. 

Sursă: Reuters

Foto: TASS

Folosim cookies