“Am intervenit [în alegerile din SUA], intervenim și vom continua să intervenim. Cu grijă, cu precizie și cu atenție, în felul nostru, așa cum știm să facem” este mesajul pe care l-a postat Evgheni Prigojin pe contul său de VKontakte (echivalentul Facebook rusesc). 

Declarația acestuia vine cu o zi înainte de alegerile americane intermediare. Prigojin a completat mesajul cu o declarație criptică, afirmând că “în timpul operațiunilor noastre precise, vom îndepărta simultan ambii rinichi și ficatul”. Oficialii americani nu au oferit, momentan, o reacție oficială în urma afirmațiilor lui Prigojin. De asemenea, nu este exclus ca acesta să fi vorbit despre alegeri cu scopul de a periclita demersul electoral din SUA, de marți, când americanii urmează să aleagă componența Senatului și a Camerei Reprezentanților.

Reamintim că Evgheni Prigojin este supranumit “Bucătarul lui Putin” și este șeful grupului de mercenari Wagner, o armată privată, care a operat alături de Armata Rusă odată cu invadarea Ucrainei. În iulie, Departamentul de Stat al SUA a oferit o recompensă de aproape zece milioane de dolari în schimbul informațiilor privind  implicarea lui Prigojin în alegeri. 

Sursă: Reuters

Foto: TASS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday