Discutat încă din 2009, planul de a finanța un fond menit să ajute țările sărace să-și reducă emisiile este propus oficial abia acum, şi va fi probabil un punct central al dezbaterilor din Egipt. 

Ministrul de Externe al Egiptului a explicat că “promisiunea de 100 de miliarde de dolari pe an nu a fost încă respectată. De asemenea, finanțarea disponibilă în prezent se concentrează pe reducerea emisiilor, nu pe eforturile de adaptare, iar cea mai mare parte a finanțării se bazează pe împrumuturi. Actuala mobilizare a eforturilor ridică multe îngrijorări.”

Un raport al OMM arată că o serie de evenimente meteorologice extreme au loc la nivel mondial în ultimul an. Doar în ultimele luni, o treime din Pakistan a fost acoperită de ape, inundațiile provocând mii de decese şi strămutărea a milioane de locuitori. Nigeria a înregistrat și ea cele mai grave inundații din ultimul deceniu, iar China a suferit cel mai intens și îndelungat val de căldură înregistrat vreodată.

Summitul COP27 a început duminică în Egipt, unde delegaţi din aproape 200 de ţări s-au reunit pentru a discuta măsurile care trebuie aplicate pentru combaterea sau diminuarea schimbărilor climatice.

Sursa alternativă: The Guardian

Foto: Nitsuki | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday