Primarul Vitali Klitschko a declarat că, în ultimele săptămâni, locuitorii țării au rămas periodic fără electricitate sau apă, după ce rușii au atacat cu rachete și drone aproximativ 40% din infrastructura energetică. Conform oficialului, autorităţile “fac tot ce le stă în putere” pentru a menţine reţeaua de apă şi cea electrică în funcţiune, însă locuitorii Kievului ar trebui să fie pregătiți să părăsească orașul în cazul în care va avea loc o întrerupere totală de energie. 

Acesta a adăugat că autoritățile fac provizii de combustibil, alimente și apă, şi îndeamnă populația civilă să procedeze la fel: “Trebuie să rămânem deschiși. Dușmanii noștri fac tot ce pot pentru a lăsa acest oraș fără încălzire, fără electricitate și fără alimentare cu apă – pe scurt, pentru ca noi toți să murim. Putin nu are nevoie de noi, ucrainenii. El are nevoie de regiune”. Mai mult, a catalogat atacurile ruse asupra infrastructurii drept acţiuni de “terorism” și “genocid”.

Peste o mie de adăposturi au fost pregătite în tot oraşul, unde oamenii se pot încălzi în cazul unor urgenţe, având în vedere faptul că iarna, temperatura medie scade sub zero grade.

Sursa: BBC, DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday