Update: Zborul Precision Air transporta 43 de persoane, dintre care 26 au fost salvate și trimise la spital, a declarat un oficial local citat de BBC.

Avionul este aproape complet scufundat, iar echipele de salvare și pescari locali sunt la fața locului și încerca să scoată avionul ATR 42-500 din Lacul Victoria.

Știrea inițială: Un avion al Precision Air, cea mai mare companie aeriană privată din Tanzania, s-a prăbușit în Lacul Victoria, în timpul aterizării pe aeroportul din Bukoba, a informat duminică Tanzania Broadcasting Corporation (TBC), deținută de stat.

Aeroportul Bukoba se află pe malul lacului Victoria, cel mai mare lac din Africa. Potrivit TBC, 15 persoane au fost salvate până acum, dar nu se știe exact câți pasageri se aflau la bord. Operațiunea de salvare este în desfășurare.

Avionul decolase din capitala Dar es Salaam și “a căzut în Lacul Victoria în această dimineață, din cauza furtunii și a ploilor abundente”, a informat TBC.

Sursă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday