Principalul fondatorul al Twitter, Jack Dorsey, și-a cerut scuze sâmbătă pentru creșterea “prea rapidă” a companiei, la o zi după ce aproximativ jumătate din angajați au fost concediați. Dorsey a demisionat din funcția de CEO anul trecut.

La 30 iunie 2013, cu puțin timp înainte ca compania de social media să devină publică, Twitter avea aproximativ două mii de angajați, iar până la sfârșitul anului trecut, numărul angajaților cu normă întreagă ajunsese la peste 7.500.

După ce Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX, a preluat Twitter pe 28 octombrie, compania s-a angajat într-o reducere drastică a forței de muncă. Musk a scris într-un tweet vineri că nu a avut de ales, pentru că “nu există nicio opțiune când compania pierde peste patru milioane de dolari pe zi“.

Twitter a lansat sâmbătă un serviciu de abonament care costă opt dolari pe lună, care include o bifă albastră acordată conturilor verificate. Într-o actualizare a dispozitivelor Apple iOS, Twitter a transmis că utilizatorii care “se înscriu acum” pot primi bifa albastră lângă numele lor, “la fel ca celebritățile, companiile și politicienii pe care îi urmărești deja“. Serviciul este disponibil în SUA, Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă.

Schimbarea reprezintă sfârșitul actualului sistem de verificare al Twitter, care a fost lansat în 2009 pentru a preveni uzurparea identității unor conturi de mare profil, cum au celebritățile și politicienii. Înainte de revizuire, Twitter avea aproximativ 423 de mii de conturi verificate, multe dintre ele aparținând jurnaliștilor de prestigiu, pe care compania le-a verificat, indiferent de câţi urmăritori aveau.

Experții și-au exprimat îngrijorările cu privire la modificarea sistemului de verificare al platformei care, deși nu este perfect, i-a ajutat pe cei 238 de milioane de utilizatori zilnici ai Twitter să stabilească dacă conturile de la care urmăreau conțineau informații reale.

Surse: The Times, CNBC.

Foto: Mikhail Primakov | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday