Ministrul Turismului din Kenya a publicat vineri un raport care prezintă bilanţul speciilor afectate: Brigadierii silvici, cercetașii comunitari și echipele de cercetare din cadrul Serviciului pentru Viața Sălbatică din Kenya au constatat, în ultimele nouă luni, moartea a 205 elefanți, 512 antilope sălbatice, 381 de zebre comune, 51 de bivoli, 49 de zebre Grevy și 12 girafe”. 

Raportul arată că perioadele consecutive de precipitații sub medie au dus la secarea albiei râurilor, au distrus pășunile din rezervațiile de vânătoare şi au epuizat resursele de hrană și apă. Este cea mai gravă secetă din ultimele patru decenii, conform CNN.

Ministrul kenyan al Turismului a mai declarat că se iau măsuri pentru a salva viețile animalelor, prin săparea de puțuri și transportul de apă către bazinele și barajele de apă secate.

Potrivit rapoartelor întocmite de Programul Alimentar Mondial, precipitaţiile scăzute şi, implicit, seceta prelungită din estul Africii din ultimele patru anotimpuri ploioase consecutive a făcut ca aproximativ 18 milioane de persoane să fie afectate de o penurie de alimente în Somalia, Etiopia și Kenya.

Sursa: CNN

Foto: Stephen Butler | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday